Problem s erekcijom

Problem s erekcijom

Što je to problem s erekcijom?

Problem s erekcijom naziva se još i erektilna disfunkcija. Erektilna disfunkcija se definira kao nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije dovoljne za vođenje zadovoljavajućeg spolnog odnosa. Međutim, čak i ako muškarac ima problem s erekcijom, još uvijek može doživjeti seksualni nagon, orgazam i ejakulaciju. Postoje određene situacije kada se dijagnosticira erektilna disfunkcija, a to su: problemi s erekcijom koji traju više od tri mjeseca, kada se ponavljaju pri svakom snošaju, itd. Ovi se poremećaji razlikuju od mogućeg privremenog zatajenja erekcije.

Erektilna disfunkcija može se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali je mnogo češća nakon pedesete godine. Svaki deseti muškarac ima problema s erekcijom. Postoje i drugi erektilni i seksualni poremećaji poput prijapizma koji se odnosi na bolnu erekciju koja traje više od dva sata. To se događa neovisno o bilo kakvoj spolnoj stimulaciji i ne dovodi do ejakulacije. Prerana ejakulacija također predstavlja jedan oblik seksualni i erektilni poremećaj koji zahvaća mušku populaciju.

Što izaziva problem s erekcijom?

Problem s erekcijom ima različite uzročnike, a to mogu biti tjelesne tegobe, psihološki problemi, uzimanje određenih lijekova itd. Često se ti čimbenici javljaju kombinirano, zbog čega poremećaji imaju više podrijetla. Erektilna disfunkcija fizičkog podrijetla uglavnom pogađa muškarce starije od pedeset godina. Ova se disfunkcija pojavljuje postupno tijekom nekoliko godina. Glavni fizički čimbenici koji pogoduju nastanku erektilne disfunkcije su: abnormalnost krvnih žila uzrokovane visokim krvnim tlakom, dijabetes, visoki kolesterol, prekomjerna težina, oštećeni živci, Parkinsonova bolest, multiple skleroza, itd.

Dakle, dob je glavni čimbenik rizika zbog postupnog pada razine testosterona i pojave zdravstvenih problema zbog kojih se javlja problem s erekcijom. Fizički čimbenici se liječe uz pomoć propisane terapije od strane liječnika. U liječenju erektilne disfunkcije vam mogu pomoći određeni lijekovi, ali ih morate uzimati prema uputama svojeg liječnika. Uzimanje lijekova na svoju ruku vam može donijeti niz neželjenih nuspojava te može uzrokovati produbljenje problema s erektilnom disfunkcijom, a to svakako ne želite da se dogodi.

Problem s erekcijom kod mlađih muškaraca

Kod muškaraca mlađih od 40 godina problem s erekcijom često je posljedica psiholoških čimbenika. Može biti uključena bolest ili ozljeda glave ili leđne moždine. Međutim, često su prisutni psihološki čimbenici koji mogu pogoršati erektilnu disfunkciju fizičkog podrijetla. Anksioznost zbog performansi psihološki je uzrok broj. Naprimjer muškarci se boje da neće moći imati erekciju i da neće moći zadovoljiti svoju partnericu. Njegovi anticipacijski strahovi sprječavaju razvoj normalne erekcije. Ostali psihološki čimbenici su: depresija, problemi u vezi, poteškoće u prethodnim odnosima, itd. U bilo kojoj dobi određeni lijekovi i uzimanje otrovnih proizvoda mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju.

To mogu biti tretmani propisani naprimjer za: arterijsku hipertenziju, višak kolesterola u krvi, anksioznost, depresija, psihotični poremećaj, hormonalni poremećaj, itd. Ako ste u nedoumici oko lijeka, nemojte nikada sami prestati s liječenjem, nego razgovarajte sa svojim liječnikom. Upotreba droga, kao i konzumacija alkohola i pušenje također su čimbenici koji pogoduju nastanku erektilne disfunkcije, odnosno zbog njih se može javiti problem s erekcijom kod mlađih muškaraca.

Tagovi:

Naruči proizvode za potenciju

Ovaj proizvod nije dostupan putem interneta. Proizvod možete kupiti u najbližoj ljekarni na recept koji Vam je propisao Vaš doktor.