Prerana ejakulacija

Prerana ejakulacija

Muči vas prerana ejakulacija? Evo što trebate znati

Nije ni malo ugodan osjećaj ako ste tek završili s predigrom, skinuli svu odjeću, uzbuđeni ste oboje, i zatim seksualni odnos završi unutar par minuta ili manje. Taj scenarij su doživjeli brojni muškarci, a također i žene. Prerana ejakulacija je ništa drugo nego situacija u kojoj orgazam kod muškaraca nastupi prije, odmah ili unutar jedne minute nakon započinjanja seksualnog odnosa tj. penetracije. Dobra vijest je što se prerana ejakulacija može liječiti i postoji nekoliko načina kako. Međutim, hajdemo se prvo pozabaviti uzrocima. Samo ejakulaciju kao i mnoge druge procese u tijelu kontrolira živčani sustav. Tokom uzbuđenosti, signali prenose do mozga signal za orgazam. Uzroci prijevremene ejakulacije mogu biti psihološke ili medicinske naravi. Psihološki faktori su najučestaliji, ali isto tako razlog tomu može biti i bolest prostate, multipla skleroza, alkoholizam, poremećaj hormona u tijelu i sl. Psihološki uzroci su najčešće seksualno neiskustvo, strah, anksioznost, zlostavljanje u mladosti i slično. Bitno je dijagnosticirati uzrok tog problema kako bi se mogli uspješno usredotočiti na liječenje.

Prerana ejakulacija muči mnoge – evo kako to rješiti

Kao što smo prethodno napomenuli, dijagnosticiranje uzroka problema je prvenstveni zadatak ako vam je cilj da se prerana ejakulacija izliječi. Stoga je prvi savjet koji možemo dati taj da pomoć potražite kod liječnika. Stručna osoba je ipak najkvalificiranija da odredi uzrok problema. Pretpostavit ćemo međutim da je uzrok psihološke naravi, budući da prerana ejakulacija većinom je plod upravo takvog uzroka. Razgovor s psihoterapeutom može uvelike pomoći oko toga i brojni pacijenti su već rekli da im razgovor s kvalitetnim psihoterapeutom uvelike olakšava rješavanje tog problema. Nadalje, moguće je uzimati i razne lijekove i preparate namijenjene rješavanju ovog problema. Tako postoje sredstva poput gela kojeg možete nanijeti na svoj penis i gel će omogućiti djelomični gubitak osjeta u penisu što pak vodi do toga da niste pretjerano stimulirani pa samim time možete trajati i duže. Dobar savjet je i da stavite kondom. Naime nošenjem kondoma se smanjuje osjećaj intenzivnosti pa i to može biti dobar način rješavanja ovog problema.

Metode kojima se prerana ejakulacija može rješiti

Osim lijekova i nošenja kondoma, postoji još nekoliko načina kako rješiti problem s preranom ejakulacijom. Jedan od tih rješenja je da masturbirate neposredno prije seksualnog odnosa. Taj čin će vas riješiti problema s preosjetljivošću penisa i moći ćete duže izdržati tokom seksualnog odnosa. Jednom kad uspijete trajati duže, to će vam vratiti samopouzdanje i moguće da ćete čak i skroz izliječiti problem. Nadalje, način s kojim se prerana ejakulacija odnosno kontrola orgazma može poboljšati jest vježbanje fokusa. Krenite razmišljati o nečemu neseksualnom kako ne bi bili preuzbuđeni tokom seksa. Ako pak vidite da se prerana ejakulacija bliži, stanite, izvadite penis iz partnerice i pričekajte par sekundi da taj osjećaj prođe. Konačno, dobra metoda su i Kegelove vježbe. Tim vježbama jačate mišić s kojim inače obuzdavate ejakulaciju ( i mokrenje) što samim time znači da ćete imati veću samokontrolu nad orgazmom. Ako vas zanima kako se Kegelove vježbe izvode, na internetu imate detaljno opisan postupak

Tagovi:

Naruči proizvode za potenciju

Ovaj proizvod nije dostupan putem interneta. Proizvod možete kupiti u najbližoj ljekarni na recept koji Vam je propisao Vaš doktor.