Nedovoljna erekcija

Nedovoljna erekcija

Što je to nedovoljna erekcija?

U medicini se nedovoljna erekcija naziva i erektilna disfunkcija. Erekcija penisa ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su dob osobe, opće zdravlje, razina hormona, živci, protok krvi, mentalno stanje i emocije. Šanse za erektilnu disfunkciju rastu kako ljudi stare. Međutim, dob nije jedini uzrok slabe erekcije. Određena stanja i bolesti također mogu uzrokovati nedovoljnu erekciju. To su: dijabetes tipa 2, srčana bolest, pretilost, dobroćudni rak prostate, hiperlipidemija, ateroskleroza, hipertenzija, bolest jetre, Parkinsonova bolest, poremećaji spavanja, niska razina testosterona, ozljeda penisa, multipla skleroza, itd. Nedovoljna erekcija može biti nuspojava i određenih lijekova. Ti lijekovi su: antihipertenzivni lijekovi, antiandrogeni, antidepresivi, sedativi, lijekovi za čireve, antihistaminici, suzbijači apetita, itd. Također, pojedine ovisnosti mogu uzrokovati slabu erekciju. Te ovisnosti su: pušenje, konzumacija alkohola, korištenje droga, itd. Psihološki problemi i emocionalna previranja također mogu uzrokovati slabu erekciju. Osoba se možda neće osjećati seksualno uzbuđenja ako pate od određenih psihičkih i emocionalnih poremećaja, kao što su naprimjer depresija, anksioznost, itd.

Kako se liječi nedovoljna erekcija?

Postoji nekoliko načina kako se liječi nedovoljna erekcija. Jedan od njih se odnosi na liječnika koji će uzeti kompletnu anamnezu i potražiti uzroke nedovoljne erekcije. Pregledat će penis i testise kako bi potražio znakove ozljede i provjerio osjećaje živaca u spolnom organu. Ovisno o uzroku, može vam preporučiti različite mogućnosti liječenja. Svaki tretman nosi neke rizike i koristi, koje će vam objasniti liječnik. Različite mogućnosti liječenja uključuju lijekove koji uzrokuju jaku erekciju penisa. Ovi lijekovi povećavaju cirkulaciju krvi kroz penis što omogućuje zadovoljavajuću erekciju.

Osim lijekova može se koristiti i terapija testosteronom. Također, postoje i pumpe za penis, tj. uređaji za vakuumsku erekciju sa šupljim cijevima koji se stavljaju preko penisa kako bi usisali zrak unutar cijevi. Ova tehnika povećava protok krvi u penisu i uzrokuje jaku erekciju tijekom seksa. Osim lijekova i pomagala, u postizanju čvrste erekcije mogu vam pomoći i redovite tjelovježbe i to naročito kardio vježbe. Za ostale načine kako se liječi nedovoljna erekcija upitajte svojeg liječnika.

Nedovoljna erekcija i njezine posljedice

Nedovoljna erekcija je zdravstveni problem kojeg se većina muškaraca užasava. Naime, muškarci pridaju veliku važnost seksu i seksualnom nagonu u svojem životu. Često njihovo samopouzdanje ovisi o njihovoj seksualnoj učinkovitosti. Da bi bili što bolji u krevetu muškarci moraju moći postići tvrdu i dugotrajnu erekciju. Naime, takva erekcija je preduvjet za kvalitetan i intenzivan seksualni odnos. Ako muškarac nije u stanju postići takvu erekciju, veza između njega i njegove partnerice može pasti u svojevrsnu krizu. Iako seks nije najvažnija stvar na svijetu, ipak je veoma važan dio svake veze.

Nadalje, loš seksualni život može uzrokovati učestalu nervozu kod muškaraca koja bitno utječe na postizanje kvalitetnog odnosa kako s partnericom tako i sa drugim ljudima s kojima muška osoba dolazi u kontakt. Važno je da muškarci koji imaju nedovoljnu erekciju nisu sami, tj. da je to dosta učestali problem kod muškaraca, naročito u modernom svijetu. Nedovoljna erekcija često se povezuje s modernim načinom života koji uključuje nezdravu prehranu i nedovoljno odmora.

Tagovi:

Naruči proizvode za potenciju

Ovaj proizvod nije dostupan putem interneta. Proizvod možete kupiti u najbližoj ljekarni na recept koji Vam je propisao Vaš doktor.