Izostanak jutarnjih erekcija

Izostanak jutarnjih erekcija

Izostanak jutarnjih erekcija i što je to jutarnja erekcija

Da bi lakše shvatili fenomen koji se odnosi na izostanak jutarnjih erekcija trebali bi znati što je to uopće jutarnja erekcija. Zanimljivo je da ono što ljudi nazivaju jutarnja erekcija zapravo je noćna erekcija. To je nenamjeran i potpuno prirodan fenomen. Postoji nekoliko teorija vezanih uz to kako dolazi do jutarnjih erekcija. Najpopularnija među njima je ona teorija prema kojoj je tijelo opušteno tijekom REM faze spavanja. Opuštanje tijela u navedenoj fazi uzrokuje širenje zdjeličnih organa, što uzrokuje erekciju bez seksualnog podražaja.

Jedna od teorija jutarnju erekciju objašnjava povećanom razinom testosterona u krvi u jutarnjim satima. S obzirom da znamo da je testosteron jako bitan u postizanju erekciju ne čudi što ova teorija ima veliki broj poklonika. Sljedeća teorija ima veze s mjehurom. Naime, prema toj teoriji mjehur je često pun ujutro što može izazvati napetost u donjem dijelu trbuha koja pak može potaknuti erekciju. Jutarnja erekcija znak je da sve funkcionira i izostanak jutarnjih erekcija može ukazivati na određeni zdravstveni problem.

Izostanak jutarnjih erekcija

Jutarnja se erekcija u znanstvenim krugovima naziva noćna tumescencija penisa, dok je u laičkim krugovima, osim kao jutarnja, poznata i kao noćna erekcija. To je spontana erekcija koja se javlja tijekom spavanja ili tijekom buđenja, kod muškaraca svih dobnih uzrasta. Ova erekcija nije povezan sa seksualnom stimulacijom. Svi muškarci, ili barem većina njih, koji ne pate od erektilne disfunkcije, doživljavaju jutarnju erekciju između 3 i 5 puta tijekom noći.

Prema stručnjacima iz Međunarodnog društva za seksualnu medicinu izostanak jutarnjih erekcija ne mora biti nužno alarmantan, jer se također može dogoditi da se muškarac probudi tijekom drugog ciklusa sna. No, izostanak jutarnjih erekcija ponekad može pružiti informacije o spolnom zdravlju osobe, a posebno o erektilnoj disfunkciji. Ako je muškarac sklon erektilnoj disfunkciji, ali još uvijek ima jutarnju erekciju, veća je vjerojatnost da je uzrok erektilne disfunkcije psihološke naravi. Važno je da porazgovarate sa svojim liječnik ukoliko primijetite da vam se javljaju izostanci jutarnje erekcije.

Kako riješiti izostanak jutarnjih erekcija

S obzirom da je jutarnja erekcija usko povezan s erektilnom funkcijom, odnosno erektilnom disfunkcijom, načini kako riješiti izostanak jutarnjih erekcija usko su povezani sa tretmanima liječenja same erektilne disfunkcije. Prije svega svakako posjetite svojeg liječnika kako bi zajedno utvrdili što je uzrok vaše erektilne disfunkcije, odnosno izostanka jutarnjih erekcija. Uzroci mogu biti fizičke i psihičke prirode. Ukoliko vašu erektilnu disfunkciju uzrokuju psihički čimbenici, morat ćete posjetiti psihologa koji će vam pomoći u liječenju i rješavanju vaših psihičkih problema.

S druge strane ako je izostanak jutarnjih erekcija posljedica fizičkih čimbenika, onda će vam trebati samo pomoć vašeg liječnika. On će napraviti dijagnozu vašeg zdravlja, kako bi uvidio koji zdravstveni problem najviše utječe na vašu erektilnu disfunkciju, a samim time i na izostanak jutarnje erekcije. Možda će vam u rješavanju ovog problema pomoći lijekovi, a možda ćete trebati otići ma manji ili veći operacijski zahvat. No, svakako ovaj problem rješavajte prema naputcima svojeg liječnika, a ne nikako na svoju ruku.

Tagovi:

Naruči proizvode za potenciju

Ovaj proizvod nije dostupan putem interneta. Proizvod možete kupiti u najbližoj ljekarni na recept koji Vam je propisao Vaš doktor.