Čvrsta erekcija

Čvrsta erekcija

Čvrsta erekcija i kako dolazi do nje

Čvrsta erekcija podrazumijeva situaciju kada je muški penis ukrućen i povećan. Muški spolni organ sastavljen je od dva dijela. Ova dva dijela se protežu čitavom duljinom penisa, od glave do zdjelice. Unutarnji dio penisa je izgrađen od mekog tkiva. Navedeno tkivo može narasti, a može se i smanjiti, sve ovisno o seksualnom podražaju. Do toga može doći svjesnom reakcijom, ali i nesvjesnom reakcijom. U trenucima kada nema seksualnog podražaja smanjeni je protok krvi te je tada penis u mekšem stanju. U trenutku kada dolazi do seksualnog uzbuđenja povećava se protok krvi, a samim time i spužvasto tkivo, odnos sam penis se povećava. Kao posljedica ove lančane reakcije javlja se čvrsta erekcija. Kao što vidite čvrstina erekcije ovisi o količini krvi koja prolazi kroz penis, a protok krvi kroz penis ovisi o seksualnom podražaju. Na protok krvi mogu utjecati i razni zdravstveni poremećaji, poput začepljenih krvnih žila. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, svakako posjetite svog liječnika.

Zašto se ne može postići čvrsta erekcija

Postoji više razloga zašto se ne može postići čvrsta erekcija. Stanje kada se ne može postići čvrsta erekcija naziva se erektilna disfunkcija. Erektilna disfunkcija znači da nešto stoji na putu prirodnom procesu vašeg tijela da postigne i održi erekciju. Kao što je navedeno postoji mnogo različitih uzroka tome, a u ovom tekstu biti će navedeni samo neki od njih. Prvi uzrok se odnosi na to kada vaš mozak ne šalje prave signale vašem penisu. Neurološki poremećaji poput multiple skleroze, Alzheimerove bolesti i Parkinsonove bolesti mogu dovesti do erektilne disfunkcije narušavajući sposobnost vašeg mozga da signalizira seksualno uzbuđenje spolnom organu. Visok krvni tlak, bolesti srca, povišeni kolesterol i dijabetes mogu utjecati na protok krvi kroz penis, što otežava postizanje erekcije. Još jedan uzrok može biti oštećeno erektilno tkivo. To se može dogoditi kada je muškarac prošao zračenje radi raka prostate. Ozljeda erektilnog tkiva se može dogoditi i tijekom sportske aktivnosti ili čak tijekom spolnog odnosa.

Čvrsta erekcija i hrana koja ju pospješuje

Čvrsta erekcija se može postići i konzumiranjem odgovarajuće hrane. Muškarci su većinom opsjednuti veličinom svojeg penisa i čvrstinom njegove erekcije. Poznata je činjenica da vam za održavanje zdravlja čitavog tijela treba zdrava hrana. Ista stvar se odnosi i na zdravlje i funkciju vašeg penisa. Konzumiranje određenih namirnica ne samo da će poboljšati zdravlje penisa, već će čvrsta erekcija za vaš penis biti nešto sasvim normalno. Ova hrana proširuje krvne žile u penisu i povećava protok krvi. Dobro poznata namirnica koja će vam pomoći u postizanju erekcije su kamenice. Kamenice su bogate cinkom koji igra ključnu ulogu u proizvodnju testosterona. Osim kamenica, za postizanje čvrste erekcije pomoći će vam i sirova, nezaslađena tamna čokolada. Tamna čokolada se smatra jednom od najboljih afrodizijačkih namirnica. Češnjak je također namirnica koja pozitivno utječe na postizanje dugotrajne i čvrste erekcije. Češnjak može povećati razinu testosterona. Također, češnjak poboljšava protok krvi u genitalno područje što povećava kvalitetu erekcije.

Tagovi:

Naruči proizvode za potenciju

Ovaj proizvod nije dostupan putem interneta. Proizvod možete kupiti u najbližoj ljekarni na recept koji Vam je propisao Vaš doktor.